Qaasuitsup Kommunia under skærpet tilsyn

Afviklingen af en kassekredit på 60 mio. kr. i Qaasuitsup Kommunia er blevet udskudt af finansdepartementet.
Foto © : Qaasuisup Kommunia
29. april 2015 11:39

Qaasuitsup Kommunia kommer nu under skærpet tilsyn af Selvstyret. Det sker efter problemer med at afvikle en kassekredit på 60 millioner kroner, som kommunen fik i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2009.

Efter aftalen skulle kassekreditten afvikles i år. Men kommunen har grundet sin økonomiske situation indgået aftale med Selvstyrets finansdepartement om at udskyde gældsafviklingen.

Læs også Handlingsplan skal rette op på rod i Qaasuitsup Kommunia

Ifølge naalakkersuisoq for finanser, Anda Uldum, betyder aftalen, at kommunen stadigvæk har sin handlefrihed, indenfor de aftalte rammer, til at disponere over sin økonomi.

Borgmester Ole Dorph og kommunen tager det midlertidigt skærpede tilsyn meget alvorligt.

- Men jeg finder det i denne sammenhæng meget vigtigt at understrege, at dette tiltag ikke har sammenhæng med de meget fejlagtige skriverier i visse aviser om påstået regnskabsrod, understreger Ole Dorph.

Læs også Omfattende regnskabsrod i Qaasuitsup

Aftalen med Selvstyret betyder, at kommunen får mere tid til at nedbringe gælden. Den skal dog så vidt muligt søges nedbragt indenfor kommunalbestyrelsens nuværende valgperiode og medfører, at kommunen indtil videre er under skærpet tilsyn, hedder det i en pressemeddelelse fra finansdepartementet.