Projektchef skal sikre efterskolesucces

Efter ansættelse af en projektchef er Nuuk Idrætsefterskole klar til at finde de nødvendige midler til at starte op.
Foto © : privat
Skrevet af Mads Pedersen
03. juli 2017 13:10

Bestyrelsen bag projektet 'Nuuk Idrætsefterskole' ansætter fra 1. august 2017 den 44-årige Poul Petersen som skolens første medarbejder. Han bliver projektchef på skolen frem mod dens planlagte åbning i august 2018.

Det oplyser bestyrelsen bag Nuuk Idrætsefterskole i en pressemeddelelse.

Nuuk Idrætsefterskole, der skal befinde sig i Nuuk, er målrettet 9-10 klasse elever fra hele landet. Idrætten bliver en metode til at udvikle skolens elever fagligt og menneskeligt.

For at Nuuk Idrætsefterskole skal blive en realitet er projektet afhængig af at den nye projektchef bistår bestyrelsen med at finde finansiering til skolens opstart og at samarbejde med lokale aktører om fælles interesser og indsatsområder.

Og bestyrelsesformand for Nuuk Idrætsefterskole, Finn L. Nielsen, har tiltro til at projektchefen kan klarer opgaven.

- I Poul har vi en engageret og passioneret idrætsmand, der er dybt forankret i det grønlandske foreningsliv, og som er vant til at have med frivillige og unge mennesker at gøre, skriver Finn L. Nielsen i en pressemeddelelse.

Målet er at de fleste af idrætsefterskolens elever vil fortsætte i uddannelsessystemet, for eksempel på GUX, erhvervsuddannelser og andre uddannelser.

Projektet har til opstarten fået en økonomisk støtte fra Kommuneqarfik Sermersooq, og er derudover afhængig af fondsfinansiering.

LÆS OGSÅ Sermersooq støtter nyt idrætsefterskole-projekt med 700.000 kroner