Dronning Margrethe: Prins Henrik lider af demens

En række undersøgelser på Rigshospitalet har konkluderet, at prinsen lider af demens.
Foto © : Scanpix / Keld Navntoft
Skrevet af Mads Pedersen
06. september 2017 10:33

Det har Hendes Majestæt Dronningen med inderlig beklagelse bedt Hofmarskallen meddele. 

- I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens, skriver Hofmarskallen i en pressemeddelelse.  

Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens såkaldte kognitive funktionsniveau, lyder det.

- Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen, skriver Hofmarskallen. 

LÆS OGSÅ Prins Henrik er udskrevet fra Rigshospitalet

I august kom Prins Henrik med en udtalelse, der skabte overskrifter over alt i verden. Han meldte ud, at han ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronning Margrethes, fordi han er utilfreds med, at han ikke har fået status som konge. 

Han udtalte i forlængelse af den sag, at dronningen gjorde ham til en nar.

LÆS OGSÅ Dronningen gør mig til en nar

LÆS OGSÅ Dronningen og prins Henrik skal begraves hver for sig

Som en konsekvens af diagnosen vil Prinsen fremover neddrosle sine aktiviteter yderligere, ligesom der vil blive taget stilling til hans protektioner og æreshverv.  

- Det er Dronningen og den kongelige families ønske, at Prinsen fremover får den ro, som situationen påkræver, skriver Hofmarskallen.

LÆS OGSÅ Kronprinsen ked af sin fars beslutning