Premiere på The Blues i aften

I aften har Nunatta Isiginnaartitsisarfia - Grønlands Nationalteater - premiere på deres nye musikteater forestilling "The Blues", som er teaterets kunstneriske bidrag til Arctic Winter Games 2016.
Foto © : Nunatta Isiginnaartitsisarfia
Skrevet af Karsten Sommer
03. marts 2016 06:15

På scenen står to stærke sangerinder - Marianne ”Varna” Nielsen med sin store stemme og skrøbelige sange -, samt Marie Mathiassen som kvinden der kæmper med kærligheden.

Marie Mathiassen har for tiden stor succes på CD-fronten med hendes gruppe ”Maalia og Juuna”, men i Nationalteatrets nye forestilling er det blues-sange, der er fokus på.

Og de to sangerinder bakkes op af et garvet hold musikere fra både Grønland, Italien og Skandinavien - blandt andet Nino Fencker, Fabrizio Barzanti, Anders Øgaard, Ulrik Wigh og Odda Eilertsen.

Bolatta Silis-Høegh står for henholdsvis scenografi og kostumer, teksten står forfatteren Niviaq Korneliussen for, mens svenske Jerker Fahlström, instruerer.

Læs også Kom til åben prøve på Nationalteatret

Teateret inviterede i sidste måned med stor succes til åben prøve, hvor et stort publikum fik lejlighed til at opleve forestillingen i sin vorden.

Fra i aften får Nuuk-borgerne og ikke mindst Arctic Winter Games-deltagerne mulighed for at se den færdige forestilling i Nationalteatrets bygning på Industrivej.

Forestillingen spiller hver aften, undtagen søndag, frem til den 10.marts . Alle dage klokken 20.