Polsk værft: Vi er inde i drøftelser med RAL

Det polske værft Remontowa Shipbuilding, der er i gang med at bygge fire skibe til Royal Arctic Line, bekræfter nu overfor Maritime Danmark, at værftet er inde i drøftelser om leveringen af de fire skibe med det grønlandske rederi.
Foto © : Shipspotting
Skrevet af Simon Uldum -
30. juni 2016 07:28

-Vi er inde i drøftelser med Royal Arctic Line om yderligere tiltag, der inden for kontraktens rammer kan sikre at projektet bliver en succes-, skriver værftets pressechef Maria Bninska i en mail til Maritime Danmark.

Pressechefen understreger i mailen, at kontrakten ikke er blevet ændret, og at den fortsat er bindende for begge parter.

De fire skibe er ifølge værftet tæt på færdiggørelse, og vil i løbet af uger være klar til levering. Det ene af skibene, et containerskib med en kapacitet på 108 TEU, har netop afsluttet prøvesejladserne og vil inden længe blive leveret til rederiet.

Læs også Medie: RAL dropper to nye skibe

- Repræsentanter for Royal Arctic Line deltog i prøvesejladserne og gave udtryk for stor tilfredshed med skibet-, skriver pressechefen i mailen. Derfor er værftet meget overrasket over artiklen i Maritime Danmark om, at Royal Arctic Line vil afbestille to skibe.

Udmeldingen fra Remontowa Shipbuilding kommer efter, at Maritime Danmark tirsdag skrev, at Royal Arctic Line - ifølge Maritime Danmarks oplysninger - har afbestilt to af de fire skibe som rederiet har under bygning på værftet i Gdansk.