Politiet udvider afspærringen omkring Kongevej

Politiet i Nuuk udvider lørdag formiddag afspærringen på Kongevej på grund af sikkerhedshensyn
Foto © : Camilla Dam/KNR
06. februar 2016 11:42

Grønlands Politi har lørdag formiddag afholdt et pressemøde foran Politigården i Nuuk, hvor stabschef Lars Kirkegaard fortalte, at politiet udvider afspærringsområdet på Kongevej i Nuuk.

- Området er fortsat afspærret, og vi er i gang med at udvide afspærringsområdet lige nu, fordi vi har vurderet, at sikkerheden kræver det, sagde Lars Kirkegaard.

Han kunne dog ikke uddybe nærmere, hvorfor politiet vælger at udvide afspærringen, udover at det er et spørgsmål om sikkerhed.

Læs også BILLEDER Fortsat afspærring omkring Kongevej 11 i Nuuk

- Situation udvikler sig hele tiden, og vi forsøger hele tiden at håndtere situationen, så vi håndterer sikkerheden bedst muligt, og derfor udvider vi afspærringen for en sikkerhedsskyld.

Lars Kirkegaard ville ikke fortælle mere om den konkrete trussel.

- Vi kan ikke gå i detaljer omkring den situation, der foregår derude nu. Det er nødvendigt af hensyn til at håndtere den situation, der foregår derude nu, sagde Lars Kirkegaard.

Læs også OPDATERET KL 08.35: Kongevej 11 i Nuuk evakueret

Det betyder, at afspærringen nu omfatter følgende steder Jens Kreutzmannip Aqq./ Aqqusinersuaq, fra Jagtvej mod Dronning Ingridsvej, krydset Aqqusinersuaq/Qatserisut og Kongevej/Ceresvej.

Stabschefen kunne desuden fortælle, at personale fra både kysten og Danmark skal hjælpe politiet i Nuuk med at håndtere situationen

- Vi er i færd med at få ressourcer fra kysten, hvilket vi også har fået i løbet af aftenen i går. I dag får vi også ressurcer fra  Danmark. Vi vurderer hele tiden situationen, om det er nødvendigt, og derfor har vi altså modtaget personale fra kysten og Danmark, fortalte Lars Kirkegaard.

Læs også Trusselssituation ved gymnasiet i Nuuk afblæst

Han roste desuden borgerne i Nuuk for deres håndtering af situationen.

- Vi vil gerne benytte lejligheden til at rose borgerne i Nuuk, da de har været gode til at følge politiets anvisninger. Der har været enkelte børn, der ikke har været gode til at respektere afspærringen, så vi appellerer til deres forældre om at håndtere den situation.