Politiet overvåger evakuerede bygder

Politiet overvåger de evakuerede bygder ved Karrat Isfjord. Politiet kan ikke oplyse, hvornår de evakuerede kan vende hjem.
Foto © : Arktisk Kommando/Palle Lauritsen
Skrevet af Thomas Munk Veirum
22. juni 2017 14:42

Politiet har afsluttet redningsaktionen i med forbindelse med flodbølgen, der lørdag ramte Nuugaatsiaq.

Men Grønlands Politi er dog stadig aktiv i området:

- Vi overvåger de evakuerede bygder, og vi sørger for hundene på stederne. Vi vil også gøre, hvad vi kan for at få hentet dem, men det kan vi ikke i øjeblikket på grund af vejret, siger Henrik Duus, politiassistent ved politiets kommandocentral i Nuuk.

Henrik Duus fortæller, at overvågningen foregår med skib og helikopter.

Selvstyret bestemmer hvornår folk kan vende hjem

Han kan dog ikke oplyse, om myndighederne er kommet nærmere en beslutning om, hvad der skal ske med de evakuerede borgere.

- Med hensyn til hvornår folk kan komme hjem igen, så henviser vi til Selvstyret, da beslutningen ligger hos dem, siger Henrik Duus, politiassistent ved politiets kommandocentral i Nuuk.

LÆS OGSÅ Pipaluk mistede sin bror, svigerinde og nevø lørdag aften

Det har i løbet af formiddagen torsdag ikke været muligt at få en kommentar fra Selvstyret om, hvornår de evakuerede kan forvente at vende hjem eller hvordan man vil løse problemet med den løse fjeldside, der ifølge GEUS kan skabe en ny flodbølge i Karrat Isfjord.

GEUS meddeler, at fordi instituttet arbejder på højtryk for at levere bistand til beredskabet og Selvstyret, kan man i øjeblikket ikke prioritere pressen.

LÆS OGSÅ Fart på islandsk indsamling til fordel for tsunamiramte

LÆS OGSÅ Vores værste mareridt

LÆS OGSÅ Familie og ældre mand formodes omkommet