Sommerferie Politiet advarer mod at tage ukendte pakker med hjem

Lad vær med at tage pakker med hjem, hvis du ikke kender indholdet. Det er budskabet fra Grønlands Politi inden sommerferiens mange rejser starter for alvor.
ikiaroornartoq Politi stoffer
Foto © : KNR
Skrevet af Mads Pedersen
23. juni 2017 13:18

Hvad der kan virke som en simpel gestus eller tjeneste, kan risikere at udløse både bøder og en tur i anstalten. Pakkerne kan nemlig indeholde hash, lyder det fra politiet.

- Folk skal vide, at når man bliver bedt om at tage pakker med, så er det okay at bede om at se indholdet, før man accepterer at tage noget med, siger politikommissær Gedion Quist til KNR.

Ellers risikerer man at gøre sig medskyldig i smugling af hash. Og det kan få store konsekvenser.

Anstalt og bøde

En pakke, der indeholder op til 100 gram, kan man udløse en bøde på op til 10.000 kroner og konfiskation af den hash, der bliver fundet.

I værste fald kan politiet kræve anstaltanbringelse ved siden af bøden, hvis det kan bevises, at det var planen at videresælge den importerede mængde hash.

LÆS OGSÅ Hash-sigtelser på stribe i Ilulissat

Men lige meget hvad, bliver éns straffeattest plettet. Og det kan gøre livet svært.

- Offentlige og flere private arbejdspladser kræver en ren straffeattest, når de ansætter folk, lyder advarslen fra Gedion Quist.

Et gram eller 10 skader vel ikke at tage med, vil nogle måske tænke, før de sætter sig i flyet tilbage til Grønland, når de har været på sommerferie. Men det kan blive en dyr fornøjelse.

Smugler man 1-100 gram hash til eget forbrug til Grønland kan bøden lyde på 2.000-10.000 kr. alt efter, om man er blevet taget i lignende situation før.

LÆS OGSÅ Inatsisartut-politiker vil styrke indsatsen mod hash yderligere

LÆS OGSÅ Borgere bekymret for udbredt hashmisbrug