Politiansat dømt for at krænke kvindelige kolleger

En nu tidligere politikommissær i Grønlands Politi blev fredag idømt 3 måneders anstaltsanbringelse ved Sermersooq Kredsret for blufærdighedskrænkelse. Sagen er anket til Landsretten.
Foto © : Rigspolitiet
20. maj 2017 11:25

Sermersooq Kredsret besluttede fredag at idømme en tidligere politibetjent til tre måneders anstaltsanbringelse for blufærdighedskrænkelse mod to kvindelige kollegaer, mens den tiltalte arbejdede som politibetjent. Han skal også betale 20.000 kroner i erstatning til de to kvinder.

Den tidligere politimand blev dømt skyldig i, at han i to tilfælde har onaneret på to forskellige kvindelige kollegers kontorer. Derudover er han dømt for at massere en kvindelig kollega, mens han stønnede og kom med en sjofel bemærkning. 

Fejlfortolkede situationen

Han blev til gengæld frifundet for ét tilfælde af befamling af en kvindelig kollega. Den tidligere politibetjent erkendte de faktiske forhold, som han var tiltalt for, men han nægtede sig skyldig i blufærdighedskrænkelse med en påstand om, at han handlede i god tro. I retten forklarede manden ifølge senioranklager Emil Folker, at han havde fejlfortolket kvindernes signaler. 

Derudover er manden dømt for stillingsmisbrug, fordi krænkelserne er sket under hans arbejde som polititjenestemand.

Særlig sag

Retten vurderede, at der var tale om skærpende omstændighederne, fordi der var tale om flere tilfælde af krænkelser. Mandens position i politiet blev også betragtet som en skærpende omstændighed, da dommen faldt. 

Senioranklager Emil Folker er tilfreds med dommens udfald, fortæller han.

- Han har haft en betroet stilling. Han var ansat til at opretholde lov og orden, og så krænker han to kvindelige kolleger. Det er en meget alvorlig sag, og jeg er tilfreds med, at retten fandt, at der var tale om stillingsmisbrug. Det er ikke en adfærd, man under nogen omstændigheder kan forvente af en polititjenestemand, siger senioranklager Emil Folker.

Den tiltalte valgte sammen med sin forsvarer at anke dommen til Landsretten  med påstand om frifindelse for blufærdighedskrænkelse og stillingsmisbrug. Sagen har allerede haft konsekvenser for den tiltalte, der har mistet sit arbejde hos politiet. 

Grønlands Politi har været inhabil i sagen, fordi manden er tidligere ansat. Derfor har Rigspolitiets Rejsehold efterforsket sagen.