Politi: Glemsom Anthon taler sandt

Politimester i Grønlands Politi bakker op om Anthon Frederiksens forklaring om, at det hash, der blev fundet i hans tidligere ministerbolig blev brugt til træning af en narkohund i forbindelse med hans arbejde som betjent.
06. maj 2015 18:00

Grønlands Politi bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse om fund af en pengeboks med en meget lille mængde hash hos et tidligere medlem af Naalakkersuisut.

- Den her hash bar præg af at være meget gammel, da vi gik i gang med at undersøge sagen. Som sagt, så opstartede vi en efterforskning med det samme. Og denne her efterforskning har godtgjort, at der ikke er begået noget som helst kriminelt i relation til denne her opbevaring af hash, siger Bjørn Tegner Bay, politimester i Grønlands Politi, til KNR.

 

Et spørgsmål om glemsomhed

Han bakker dermed op om politiker i Partii Naleraq og forhenværende politimand Anthon Frederiksens forklaring om, at det hash, der blev fundet i hans tidligere ministerbolig blev brugt til træning af en narkohund i forbindelse med hans arbejde som betjent.

Læs også Naalakkersuisoq gemte hash til hundetræning

- Den nævnte politiker har tidligere været ansat som hundefører i politiet for mange år siden. Og der har han lovligt fået udleveret den her hash til brug for træning af sin politihund. Når træningen af hunden ikke fandt sted, så låste man hashen ind i denne her pengeboks. Og da vedkommende så holdt op som hundefører, og senere fik orlov til at lave sit politiske arbejde, så glemte pågældende simpelthen alt om den her hash, siger Bjørn Tegner Bay og tilføjer:

- Så hvis jeg skal sige det sådan lidt populært, har vedkommende været glemsom. Men han har ikke begået nogen lovovertrædelse.

 

Sagen er henlagt

Fordi Anthon Frederiksen var ansat i politiet, da han fik hashen udleveret, og man derfor kunne mistænke, at den mulige lovovertrædelse havde forbindelse til politiarbejdet, valgte Grønlands Politi at forelægge sagen for det uafhængige politiklagenævn, før de traf en endelig afgørelse i sagen.

 - Politiklagenævnet har så meddelt os efterfølgende, at de er helt enige med os i vores afgørelse om, at der ikke er begået nogen lovovertrædelse. Så sagen er for politiets vedkommende nu henlagt, og dermed helt afsluttet, siger Bjørn Tegner Bay.