Polar Nanoq klar til at forlade Island

Trawleren Polar Nanoq sejler snart fra Reykjavik, efter skibet har ligget i havn i mere end en uge i den islandske hovedstad. Det oplyser Polar Seafood i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.
Foto © : Tammy O./Flickr Creative Commons
Skrevet af Kenneth Elkjær
24. januar 2017 14:30

Islandsk politi er færdige med deres undersøgelser af den grønlandske trawler Polar Nanoq, der har været en del af efterforskningen om det formodede drab på den 20-årige Birna Brjánsdóttir.

To personer fra besætningen er anholdt og sigtet i sagen, og en tredje har været anholdt i forbindelse med fund af en større mængde hash ombord. 

LÆS OGSÅ Besætning fra Polar Nanoq kritiserer Enoksen

Men nu oplyser Polar Seafood, at trawleren er klar til at forlade Reykjavik og vende tilbage på havet for at fiske. Flere medlemmer af besætningen har efter den voldsomme sag, som besætningen ufrivilligt er blevet en del af, valgt at rejse hjem til Grønland. De er nu blevet erstattet, og skibet er klar til igen at fange fisk. 

Polar Seafood bruger samtidig anledningen til at takke for den støtte, de har modtaget i den svære tid.

- Vi er hos Polar Seafood taknemmelige for den assistance, vi har modtaget på Island i denne svære tid, udtaler flådechef Jørgen Fossheim i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Sagen om Birna Brjánsdóttir