Pavia Nielsen blev kåret som årets idrætsmand i Avannaata Kommunia

Deltager i stærkmandskonkurrencen Greenland Strongest 2020 Pavia Nielsen vægtet højt i Avannaata Kommunia ved uddeling af sportspris
Medlem af kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia Sakiu Fleischer overrakte sportspris til Pavia Nielsen Foto © : Avannaata Kommunia
Skrevet af Noah Mølgaard
06. januar 2021 10:01

Paavia Nielsen fra Uummannaq er blevet kåret som årets idrætsudøver i Avannaata Kommunia.

Han var forholdsvis ukendt indtil den 24. oktober sidste år. Der deltog han nemlig i Greenland Strongest 2020 (Grønlands stærkeste) og vandt en sølvmedalje i sin vægtklasse.

Det var Fitnessgl som, på trods af corona restriktionerne lykkedes at afvikle konkurrencen. Det gjorde de ved at sende direkte livetransmissioner af de andre udøvere i Ilulissat, Nuuk og København.

Corona restriktionerne gør det ellers ikke muligt at have deltagere fra andre kommuner.

- Jeg har fået god støtte fra andre deltagere i konkurrencen. Jeg tog til Ilulissat i god tid før konkurrencen og trænede i de forskellige discipliner vi skulle konkurrere i sammen med andre vægtløftere i Ilulissat. Det var en stor hjælp for mig, fortæller Pavia Nielsen til KNR.

Uden røg og alkohol

Hos Avannata Kommunia er det ikke alene Pavia Nielsens evne til at løfte 220 kilo i dødløft, der bliver brugt som et argument, til at kåre ham som årets idrætsudøver.

Hans livsstil uden cigaretter og alkohol bliver også fremhævet.

- Jeg er glad for, at jeg ikke drikker alkohol. Jeg har selv fundet ud af, at jeg ikke kan opnå noget større hvis jeg drikker. Jeg er derfor holdt op med at drikke og jeg har aldrig røget, siger Pavia Nielsen.

Han blev kåret som årets idrætsmand i Uummannaq for sportsåret 2019. Nu får han hæder for sin indsats i 2020.

- Det er en god motivation at blive kåret som årets idrætsperson. Flere er også kommet med opmuntrende kommentarer, hvor de blandt andet opmuntrer mig til at fortsætte med min idræt, siger Pavia Nielsen.

Han træner nu for at deltage i næste konkurrence som Grønlands stærkeste mand. Der er endnu ikke sat dato for konkurrencen.