Partii Naleraq har afslået at deltage i finanslovsforhandlinger

Partii Naleraq blev som de øvrige partier inviteret med til finanslovsforhandlinger med Naalaakkersuisut. De takkede dog nej og har end ikke deltaget i et forhandlingsmøde.
Per Rosing-Petersen, Hans Enoksen og Anthon Frederiksen. Foto © : Ane-Marie Petersen/KNR
09. oktober 2015 12:05

Naalakkersuisoq for finanser, Andreas Uldum, ærgrer sig og ser det som et tegn på, at partiet ikke vil tage et ansvar.

- Jeg kan bekræfte, at Partii Naleraq har fået et tilbud om at deltage i forhandlingerne, men det har de afslået og har endvidere ikke deltaget i forhandlingerne, siger naalakkersuisoq for finanser, Andreas Uldum, til KNR.

Departementet for finanser inviterede alle partier til finanslovsforhandlinger både i juni og august, og Partii Naleraq var ikke med til nogen af møderne.

Læs også Partii Naleraq siger nej til forhøjelse af pensionsalderen

KNR har talt med formanden for partiet, Hans Enoksen, og han forklarer, at han har været bortrejst hele sommeren og derfor ikke kender til forløbet og afslaget om at deltage i forhandlingerne om hele landets kassebeholdning.Han henviser i stedet til andre medlemmer af partiet for en kommentar.

Her til formiddag har vi forsøgt at få en kommentar fra partiets finanspolitiske ordfører, men det har ikke være muligt endnu.

Læs også Finanslovsforslag 2016 Partii Naleraq: Det er et løftebrud og skader tilliden

Naalakkersuisoq for finanser ærgrer sig over, at man ikke deltager i noget så vigtigt som en finanslovsforhandling.

- Det ærgrer mig grueligt, fastslår han.

Finansloven kaldes ofte årets vigtigste lov. Og når et parti, der høstede 3423 stemmer ved sidste valg, ikke deltager, er det især ærgerligt. Det er et tegn på uansvarlighed, mener Andreas Uldum.

- Det sender et signal om først og fremmest, at man ikke vil være med til at tage et ansvar, og at man sætter sig selv udenfor indflydelse, siger naalakkersuisoq for finanser, Andreas Uldum.

Vi arbejder på at få en kommentar fra Partii Naleraq.