Partiformænd indkaldt til drøftelse af torskekvote

Naalakkersuisut er positive over for en forhøjelse af torskekvoten. Men en eventuel forhøjelse skal ikke være valgflæsk, advarer Kim Kielsen.
Skrevet af Jens Thorin
04. november 2014 06:02

Naalakkersuisut har indkaldt partiformændene, til en drøftelse om torskekvoten skal forhøjes. Det sker efter en ansøgning fra KNAPK.


Det oplyser formanden for det fungerende Naalakkersuisut, Kim Kielsen, efter at partiformand Hans Enoksen fra Partii Naleraq i går opfordrede ham til at indkalde formændene til et møde.
 
- Jeg kan bekræfte, at vi allerede har behandlet sagen om en kvoteforhøjelse i Naalakkersuisut. Og vi vil snarest tage sagen op med partilederne, siger Kim Kielsen.


Sidste uge meddelte Naalakkersuisut, at der er stop for det indenskærs torskefiskeri.
Det fik Partii Naleraqs formand Hans Enoksen på banen. Han krævede at partiernes formænd indkaldes til et møde, så torskekvoten kan forhøjes.


Og Naalakkersuisut ønsker, at imødekomme KNAPKs ønske om en forhøjelse af torskekvoten.
 
- Men hvor meget det drejer sig om, eller hvor lidt det drejer sig om, kan jeg ikke udtale mig om. Jeg synes igen, at det skal været op til partilederne. De får udleveret al materialet og de kan gennemgå de forskellige høringssvar og hvis de har yderligere spørgsmål, så har de mulighed for at indhente svar.


Kim Kielsen understreger samtidig, at en eventuel forhøjelse af torskekvoten ikke skal indgå i valgkampen:
 
- Vi er også enig i Naalakkersuisut om, at en sådan kovoteforhøjelse nemt kan misforstås som valgflæsk, hvorfor jeg gerne vil fremhæve, at når jeg fremsender et forslag til drøftelse med partilederne, så er det for at vi finder en fælles løsning.


Siger altså formanden for det fungerende Naalakkersuisut, Kim Kielsen, der fortæller, at en eventuel forhøjelse af torskekvoten vil blive meddelt lige så snart han har holde møde med partilede