PAN AM kan blive dyrt for grønlandsk håndbold

Afholdelsen af de Pan Amerikanske Mesterskaber i håndbold i Nuuk kommer formentlig til at gå udover den fremtidige drift af Grønlands Håndboldforbund. Det oplyser formanden for styrekomitéen til KNR.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
20. februar 2018 14:14
Versionist Simon Uldum -

- I forhold til at skaffe pengene, så er vi nok nået dertil nu, hvor man må sige, at det her kommer til at påvirke driften i GHF fremadrettet, siger Christian Keldsen.

Det betyder med andre ord, at det ikke længere er realistisk at finde alle pengene til afholdelse af mesterskaberne blandt sponsorer og myndigheder.

LÆS OGSÅ Grønlandsbanken bliver guldsponsor for PANAM2018

- Virksomhederne her lokalt er super gode til at støtte op med forskellige former for ydelser, men det er meget svært at få store økonomiske sponsorater, og det har også noget at gøre med, at man trækker på de samme virksomheder, hver eneste gang der skal være noget i Grønland.

Christian Keldsen kan endnu ikke sige, hvor stort underskuddet på mesterskaberne bliver, men han vurderer, at der i øjeblikket mangler tre millioner kroner, for at budgettet kan hænge sammen.

- Vi arbejder med budgettet, og der sker hele tiden noget - også i med hensyn til de internationale forbund - der er nogle forhold, der ændrer sig, og det kan jo gå begge veje. Vi har netop skullet tilpasse vores budget, og vi ligger på lige under tre millioner, som vi mangler.

LÆS OGSÅ PANAM og UNIBREW indgår sponsoraftale

I dag skal kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq behandle en ansøgning fra Grønlands Håndbold Forbund om et yderligere tilskud til mesterskaberne på 1,5 millioner kroner.

I sagsfremstillingen til kommunalbestyrelsen fremgår det, at én af de tunge poster i PANAM-budgettet er transporten af deltagerne fra Mellemamerika til Grønland. Det alene anslås at koste op mod syv millioner kroner ud af et samlet budget på 15 millioner kroner.

Christian Keldsen oplyser, at den del af projektet er ved at være på plads:

- Flyvningen bliver fra Panama City og med en mellemlanding i Canada og så til Kangerlussuaq og retur igen, sagde Christian Keldsen.