Palle Jeremiassen: Dårlig idé at splitte KANUKOKA

Kommunernes landsforening KANUKOKA skal flytte fra Nuuk, så langt er bestyrelsen enige. Et flertal ønsker at dele de administrative opgave ud til de tre resterende kommuner, men formanden advarer mod en opsplitning, da han frygter, at KANUKOKA vil blive yderligere svækket.
Palle Jerimiassen Foto © : Laura Aggernæs/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
07. januar 2016 05:01

- Den professionelle service vi gir kommunerne, den mister vi, hvis administrationen bliver splittet, siger formanden for KANUKOKA Palle Jeremiassen til KNR.

Diskussionen om KANUKOKAS fremtid blev aktuel, da Kommuneqarfik Sermersooq fra årsskiftet meldte sig ud af sammenslutningen.

Læs også Palle til Sermersooq: Meld jer ikke ud

Palle Jeremiassen mener dog ikke, at hovedstadskommunens udmelding er et godt argument for at splitte administrationen.

- Tværtimod skal vi have et stærkere KANUKOKA for at hjælpe de tre kommuner, der er medlem af KANUKOKA.

Bestyrelsen har indstillet til, at administrationen af sammenslutningen deles ud til de tre resterende medlemmer.

I dag havde 1. næstformand Ole Mølgaard-Motzfeldt fra Kujalleq dog ikke lyst til at udtale sig, og 2. næstformand Kelly Berthelsen, som også repræsenterer Kujalleq, vil først tage stilling til opsplitningen i næste uge, men understeger, at KANUKOKAs nuværende virke skal diskuteres på mødet i næste uge.

Holder alle døre åbne

Selvom formanden for KANUKOKA, Palle Jeremiassen, vil holde administrationen samlet, vil han endnu ikke lægge sig fast på en placering, men holder derimod døren på klem for alle tre kommuner.

- Aasiaat, Maniitsoq og Nanortalik, der har de nogle kommunekontorer, som står til rådighed, hvor der er plads til KANUKOKA administration.

På onsdag i næste uge skal en række delgerede fra de tre kommuner på en ekstraordinær generalforsamling tage stilling til, om KANUKOKA forsat skal være samlet ét sted, eller om opgaverne skal deles ud til de tre kommuner. Palle Jeremiassen har ikke en plan B, hvis de delgerede beslutter at splitte KANUKOKA.

- Nu må vi se, hvad der sker på mødet. Men jeg vil kæmpe for, at det ikke bliver splittet, fortæller formanden for KANUKOKA Palle Jeremiassen.