Palle Christiansen: Det er slut med ubalance i finansloven

Kommende landsstyremedlem for Finanser og Nordiske Anliggender, Palle Christiansen fra Demokraterne, prioriterer først og fremmest en ny finanslov for 2010, som er holdbar.
10. juni 2009 13:22

- Til forskel for tidligere vedtagne finanslove her i landet, drejer det sig nu om at få skabt en 'Finanslov 2010', med balance mellem udgifter og indtægter. Indtil nu har vi været vidner til finanslove med katastrofalt store underskud. Jeg lover hermed den tid nu er forbi. Det indebærer til gengæld, at vi skal aktivt ud for at finde nye indtægter samtidig med, vi sparer på driften.

 

Lad mig her understrege, at jeg ikke hermed siger, at det bliver en nem opgave. Allerede på fredag skal vi ud med en 'stor pose penge' (læs Royal Greenland). Der skal tænkes kreativt. Vi SKAL have flere i arbejde, så vores skatteindtægter stiger. Og det kommer blandt andet til at betyde, at vi også skal have set på hvordan eksempelvis overførselsindkomsterne kan blive reduceret. Et andet forslag, som vi har tænkt over, er at få indført en ressourceafgift.

 

- Det bliver forslag af denne karakter, som den kommende skattekommission kommer til at beskæftige sig med. Og da jeg ikke selv tror på, at effekten af skattekommissionens arbejde slår igennem før engang i 2010, mener jeg, vi skal koncentrere os 100 procent om den kommende finanslov.