VIDEO På besøg hos Tasiilaqs imødekommende indbyggere

Tasiilaqs omkring 2000 indbyggere finder sjældent vej til medierne på grund af byens. Men nu sætter Qanorooq fokus på den østgrønlandske by.
Skrevet af Arnaq Nielsen
15. april 2015 12:28

Den unge lærer Tinka Magnussen vendte hjem til barndomsbyen sidste år efter at have boet ni år i Nuuk, og tilbage i Tasiilaq føler hun sig lige som resten af byen lidt udenfor.

- Vi er en del af Kommuneqarfik Sermersooq. Er vi med, eller er vi ikke med. Nogle gange er det som om, vi er en del for os selv, siger Tinka Magnussen til KNR.

 

Rygter passer ikke
Hun savner nyheder om Tasiilaq og Illoqqortoormiut fx i Qanorooq, det kunne for eksempel gøre op med nogle af de fordomme, som mange tilrejsende tager med i rejsetasken, når de kommer til byen, fortæller læreren.

- De siger, de har hørt mange dårlige ting om Østgrønland. De lyder bange for at komme her. Er de normale derovre, tænker de. Men de finder ud af, at det ikke er sandt, hvad de har hørt, siger Tinka Magnussen, som samtidig bekræfter en anden ting, som vi hører om østgrønlændere – nemlig, at de er meget venlige og imødekommende.

Vi har fokus på Tasiilaq, hvor både alkoholproblemer og 25 gæstende børn fra Danmark kommer på programmet.