Organisationerne udvandrede fra møde med Sermersooq

Forhandlingerne mellem fem faglige organisationer og Kommuneqarfik Sermersooqs om kommunens planlagte nedlæggelse af 75 stillinger næste år er brudt sammen.
Foto © : Simon Uldum
30. oktober 2014 07:30

Det fremgår af en fællesudtalelse fra de fem organisationer - AK, ASG, IMAK, NPK, PPK og SIK .
 
De udvandrede igår fra et såkaldt statusmøde, der ifølge organisationerne skulle være med til at kvalitetssikre hele processen omkring afskedigelsen af de 75 medarbejdere.

LÆS OGSÅ Sermersooq nedlægger 75 stillinger

De forlod mødet i protest mod, hvad de kalder uoverensstemmelser mellem kommunens og organisationernes forventninger til møderne.
 
På mødet igår tilkendegav Kommuneqarfik Sermersooqs administrerende direktør, Steffen Ulrich-Lynge, at de planlagte møder skulle være ganske uformelle og uforpligtende for parterne, og at organisationerne ikke i offentligheden måtte bruge de synspunkter, der måtte komme frem på møderne.

LÆS OGSÅ Sparekuren er indledt i Sermersooq

Men den politik mener de fem organisationer, at kommunen selv i flere omgange har brudt. Blandt andet ved både i partshøringer og i udtalelser til presssen at henvise til møderne med organisationerne på en måde, der giver indtryk af, at organisationerne har godkendt kommunens fremgangsmåde omkring afskedigelserne af de 75 medarbejdere.
 
 - Derfor gik vi, skriver organisationerne i deres fælleserklæring.