VIDEO Opdeling af Qaasuitsup Kommunia på vej

I koalitionsaftalen mellem Siumut, Demokraterne og Atassut står der blandt andet, at Qaasuitsup Kommunia skal opdeles, og i Atassut satser man på, det er på plads inden foråret 2017.
09. december 2014 12:24

- Vi er sikre på, at denne sag bliver taget op, når denne valgperiode går i gang. Derfor håber vi også fra Atassuts side, at vi før den næste kommunale valgperiode har behandlet sagen alt afhængig af de kommende reformer.

- Men uanset hvad, så vil vi starte behandlingen af sagen i løbet af denne valgperiode, siger Knud Kristiansen til KNR.

Mange og dyre sager i aftalen
Atassuts formand erkender, at det er umuligt at få realiseret samtlige mærkesager i koalitionsaftalen i løbet af de næste fire år.

- For det vigtigste er at få gang i de nødvendige reformer. Vi kan godt realisere mange af dem, men nogle af emnerne er blevet søsat i forvejen, derfor skal vi også fortsætte dem ifølge den aftale, vi har lavet, siger han.

Med et minus på cirka 275 millioner kroner for 2014, og en ambitiøs koalitionsaftale, som kræver investeringer, og Knud Kristiansen sætter sin lid til udenlandske investorer.

- Alt er jo dyrt nu om dage, og et helt samfund er jo dyrt i drift. Hvis vi tager lufthavnen som et eksempel, så er det også tydeligt, at der skal store udenlandske investeringer til.

-Men det er jo investeringer i fremtiden, som kommer til at gavne erhvervslivet, når rejsemulighederne bliver mere fleksible, siger han.