Olsvig til Naalakkersuisut: Det er dårlig regeringsførelse

Oppositionsleder, Sara Olsvig fra IA, retter en kraftig kritik mod fungerende Naalakkersuisut, på baggrund af den netop fremlagte tal fra Finansdepartementet.
Sara Olsvig var ikke i Nuuk men i Paamiut. Foto © : KNR
26. november 2014 15:08

Tallene viser, at tredje kvartal havde et underskud på 282 millioner kroner, og det ser altså allerede sort ud, hvis der skal blive 20 millioner kroner i overskud, før året er omme, som koalitionen budgetterede med i finansloven for 2014.

Læs også Landskassen mangler kvart milliard

Læs også DOKUMENTATION Så meget bløder landskassen

- De tal, vi har fået i dag, viser at den her regering ikke har kunnet finde ud af at lave en finanslov, som rent faktisk kunne holde. Jeg synes også, at vi ser nogle beviser for at der har ført dårlig regeringsførelse, i forhold til økonomien.

- Det er ikke i orden, at vi får så stort underskud. Det kunne have været undgået. Vi er nødt til at få rettet op på grønlands økonomi, og det er vi nødt til at have en troværdig regering til, siger Inuit Ataqatigiits partiformand, Sara Olsvig, til KNR.

Klokken 15:00 har Vittus Qujaukitsoq (S), den overordnede ansvarlige for landskassens ve og vel, indkaldt til et pressemøde, hvor han redegør for det midlertidige resultat.