Olsvig og Egede vil ikke svare på hash-udmelding

Hans Enoksens kolleger i Naalakkersuisut har ikke lyst til at svare på, hvad de mener om hans udmelding om hash-sanktioner mod rederierne.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Malik Brøns
25. januar 2017 13:03

IA's formand og naalakkersuisoq for justitsområdet, Sara Olsvig, vil ikke kommentere på Hans Enoksens udmeldinger om at stramme op på tildelingen af licenser til skibe i forbindelse med narkofund.

Partifællen og naalakkersuisoq for finanser og skatter Aqqaluaq B. Egede ønsker heller ikke at kommentere på om toldfunktionen skal skærpes endnu.

I forbindelse med fundet af 20 kg hash i Polar Nanoq ønsker Hans Enoksen, at der skal ske stramninger for udstedelser af licenser og kvotetildeling hvis trawlere fortsat ulovligt benyttes til at transportere narkotika til landet.

Desuden ønsker han også, at toldvæsenet laver øget kontrol med trawlere.

Men naalakkersuisoq for justitsområdet, Sara Olsvig, vil ikke kommentere på, om det er på sin plads at straffe rederier og trawlere, hvis der findes narkotika hos besætningen.

Aqqaluaq B. Egede vil endnu ikke kommentere om skærpelse af toldfunktionen er nødvendig, før der er kommet en afgørelse af sagen i Island.