Obama nåede ikke til Kivalina

Præsident Obama nåede at besøge tre bygder på sin historiske rejse til Alaska i denne uge.
Foto © : The White House officiel Twitter
04. september 2015 15:15

Alle stederne har hans budskab været, vi bør, ja vi SKAL gøre noget ved klimaforandringerne før det er for sent. Alaska er nemlig det sted i USA hvor man tydeligst kan se effekten af klimaforandringer.

Læs også Se præsident Obama danse traditionel dans

Han nåede dog ikke at lande i Inupiat bygden Kivalina, et af de steder, hvor konsekvenserne af klimaforandringerne er alvorligst. En del af bygden er allerede flyttet, og man mener at hele Kivalina vil blive oversvømmet indenfor de næste ti år og helt forsvinde.

Obamas jet fløj henover bygden og cirklede flere gang rundt, så Obama med egne øjne så at kystlinjen er ved at forsvinde omkring Kivalina.

Læs også Barack Obama betager arktisk by

Bygdens 300 indbyggere var yderst glade over at Obama i det mindste fik set bygden, og Millie Hawley, leder af bygderådet, udtalte til Alaska Dispatch at det betyder meget at Obama har lagt mærke til bygdens problemer.

Præsident Obama udtalte bagefter at han vil forsvare bygden, som var den truet af en fremmed hær.

Læs også Obama mødtes med Inupiaq

Bagefter besøgte han Kotzebue, en Inupiat by der er ti gange så stor som Kivalina, hvor han også blev budt varmt velkommen. Her lovede han også at gøre en indsat mod den fattigdom og mangel på fødevaresikkerhed som mange Inupiat og Yu’piq lider af.