Nyt parti melder sig i valgkampen

Det første parti melder sig nu officielt i valgkampens spotlight, og det er her du har mulighed for at sætte dit kryds, hvis du virkelig vil have forandring i Grønland, lover stifter af partiet, Jørgen Chemnitz.
Inatsisartunut qinersinermi partiip peqataatinneqarnissaanut nalunaarutigineqarnera
Foto © : KNR
02. oktober 2014 10:29

UNP, skal partiet hedde. Men det er ikke et rigtigt politisk parti endnu, fordi stiftelsen først sker på fredag.

Her vil Jørgen Chemnitz, der er fotojournalist og kendt samfundsrevser med flere debat- og fotobøger på samvittigheden, afsløre, hvad bogstaverne i partinavnet UNP står for.

På Facebook kan man høre hans første tale til nationen, og noget kunne tyde på, at sort humor bliver en vigtig del af hans valgkampagne. Her kommer han både ind på vigtigheden af højt hår og det, at tale dansk.

 

På underskrift-jagt

Det lyder formelt, at man, hvis man vil starte nyt parti, skal indsamle 1/31 af samtlige gyldige stemmer ved sidste landstingsvalg. For UNP-partiet betyder det, at 964 skal skrive under på, at de gerne ser, at partiet for lov at stille op til valget d. 28. november.

På mandag starter det mystiske nye parti med at indsamle de 964 nødvendige underskrifter. Det spæde parti har dermed tre uger til at samle underskrifter ind.

Stifteren er optimist.

- Det kan vi snildt nå, siger stifter af UNP, Jørgen Chemnitz, til KNR.

 

Inatsisartut og Selvstyret har modtaget den formelle ansøgning fra UNP. Nu mangler blot underskrifterne.