Nyt kursus skal styrke seksualundervisningen

Seksualundervisningen skal løftes med et nyt kursus for sundhedspersonale og lærere. Kurset skal forbedre muligheden for at forhindre uønskede graviditeter blandt unge.
På det nye kursus i Qaqortoq skal sundhedspersonale og lærere forbedre undervisning i seksualitet og seksuel sundhed for unge. Her ses øvelser i samarbejde og øvelser i krop og grænser fra kurset. Foto © : Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse
11. august 2016 06:01

Et nyt kursus i Qaqortoq skal forbedre seksualundervisningen for børn og unge i Grønland.

Tirsdag den 9. august var sundhedspersonale og lærere samlet for at udvikle og lære metoder til at undervise børn og unge om krop, køn og seksualitet.

Det er sundhedsvæsnet, der står bag kurset i samarbejde med Tasersuup Atuarfia - Qaqortoq skole. Og kurset er en del af Dukkeprojektet, der handler om at forebygge uønskede graviditeter og spredning af kønssygdomme blandt unge.

Samarbejde kvalificerer undervisningen

Chefsygeplejerske Ella Skifte glæder sig over samarbejdet om undervisningen mellem sundhedsvæsnet og skolerne, fordi en bedre undervisning gør eleverne bedre til at tænke selvstændigt og træffe de rigtige valg for deres seksuelle sundhed. 

- Målrettet og kvalificeret seksualundervisning i skolen er vejen frem i arbejdet mod at styrke grønlandske unges seksuelle sundhed og trivsel, siger Ella Skifte i en pressemeddelelse.

Kurset skal evalueres i løbet af august, hvor det bliver besluttet om det skal udbredes til hele landet.