Nyopdaget planet ligner jorden

Forskere har opdaget en planet med ligheder til Jorden. Den kredser rundt om nogle af de stjerner, der er tættest på Solen.
Skrevet af Ritzau
25. august 2016 06:21

Forskning peger på, at det er et stort skridt i retningen mod at finde svar på, om der er liv i rummet andre steder end på Jorden, skriver Reuters.

Det var et internationalt hold af 31 forskere fandt planeten efter omhyggelige og gentagne målinger af små skift i farven af lys, der kommer fra stjernen Proxima Centauri.

- Det er en vigtig og interessant opdagelse. Det viser, at der eventuelt kan være flere af den slags planeter derude. Sådan lyder det fra Michael Linde-Vørnle, astrofysiker og konsulent ved Institut for Rumforskning og Rumteknologi.

- Når vi har fundet en planet, der kredser omkring vores nærmeste nabostjerne, er det jo et oplagt rejsemål. Vi får det ikke tættere på. Det kan være med til at give vind i sejlene på de ideer der eventuelt er for at lave ekspeditioner ud fra vores eget solsystem, siger han til Ritzau.

Planeten befinder sig omkring 4,2 lysår væk fra jorden. Det svarer til 40 billioner kilometer. Forskningen viser, at det er den nærmeste af 3500 planeter, der er blevet fundet uden for solsystemet siden 1995.

    /ritzau/