Canada Nye ministerier skal forbedre relationer til oprindelige folk

Den canadiske regering nedlægger nu ministeriet for oprindelige folk. I stedet skal der oprettes to nye ministerier med det formål at forbedre samarbejdet med inuit, indianere og métis.
Foto © : Googlemaps
17. september 2017 17:17

Beslutningen om at nedlægge det gamle ministerium for oprindelige folk annoncerede premierminister Trudeau i slutningen af august.

Præsidenten for Makivik Korporationen, Jobie Tukkiapik, udtaler til pressen, at Nunavimmiut er glade for denne udvikling, som vil formindske de kolonialistiske strukturer, der besværliggør samarbejdet mellem Inuit og den canadiske regering.

Det nu nedlagte ministerium fokuserede meget på lovgivningen om indianerne, og derfor håber Jobie Tukkiapik på, at det nye ministerium bedre vil reflektere den særlige plads som Inuit har i Canada.

Den forhenværende minister for oprindelige folk, Carolyn Bennett, er blevet udnævnt til minister for nye relationer mellem den canadiske regering og oprindelige folk.

Jobie Tukkiapik ser frem til at samarbejde med Carolyn Bennett, som ifølge præsidenten for Makivik Korporationen, allerede har vist en interesse i at opbygge bedre relationer mellem regeringen og Inuit.

- Vi ser frem til, at dette nye ministerium vil resultere i betydningsfulde fremskridt for Inuit i Nunavik og i hele Inuit Nunangat, sagde Jobie Tukkiapik.