Arktisk Kommando: Nye ansatte skal øge overvågningen i Arktis

Forsvarets søger to ekstra medarbejdere til det arktiske hovedsæde i Nuuk. Stillingerne udspringer af anbefalingerne i Forsvarsministeriets arktisanalyse fra sidste år.
Arktisk Kommando
06. december 2017 14:59

Hvis du kan bryste dig med en grad som kaptajn i Forsvaret eller har god sans for at lede større projekter, er en af de to opslåede stillinger ved Arktisk Kommando i Nuuk måske dig.

Forsvaret søger en kaptajn eller kaptajnløjtnant af reserven til at styrke kommunikationen inden for overvågningen af det arktiske område til vand, lands og i luften.

Den anden stilling henvender sig til personer med civil baggrund, som skal være med til at indføre anbefalingerne fra arktisanalysen, som Forsvarsministeriet udkom med i juni 2016.

LÆS OGSÅ Hverken flere skibe eller fly til Arktis

LÆS OGSÅ Forsvarets Arktis-analyse er offentliggjort

I analysen anbefaler ministeriet at øge overvågningen af hele Arktis, blandt andet med satelliter, så det er muligt at have bedre kontrol med både militær og civil tilstedeværelse særligt på vandet og i luftrummet.

Og det kræver flere ansatte hos Arktisk Kommando, lyder anbefalingen i analysen.

Forsvarsministeriet har dog ikke sat et konkret tal, hvor mange flere ansatte der bør være. I stedet lyder anbefalingen, at Arktisk Kommando bør tilknytte mere reserve- og hjemmeværnspersonel.

Den danske regering forhandlinger desuden i øjeblikket om et nyt femårigt forsvarsforlig, der skal gælde fra 2018.

LÆS OGSÅ Regering afventer plan for Arktis