Ny uddannelse klar til voksne

Til sommer bliver det muligt at tage en 2-årig studieforberedende uddannelse på GUX Aasiaat.
Doris Jakobsen
Skrevet af Kenneth Elkjær
10. februar 2017 16:46

Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke sætter 1. august gang i en forsøgsordning, der skal gøre det muligt for voksne med erhvervserfaring at opkvalificere sig hurtigere end en almindelig tre-årig uddannelse på GUX. Det skriver departementet i en pressemeddelelse.

Den to-årige uddannelse giver dog ikke de samme muligheder for videregående uddannelser som den tre-årige. Men det får ikke den ansvarlige naalakkersuisoq til at glæde sig mindre af den grund:

- Uddannelsen imødekommer et behov for uddannelse af voksne med ønske om at studere med andre voksne og som ønsker en hurtigere vej til videre uddannelse end den tre-årige GUX, udtaler Doris Jakobsen i en pressemeddelelse.

Den nye uddannelse adskiller sig fra den tidligere et-årige studieforberedende uddannelse ved at have dobbelt så meget undervisning og fagene er på et højere niveau.

Hvis den nye uddannelse er noget for dig, skal du være minimum 23 år og have to års relevant erhvervserfaring, og du skal søge inden 1. marts.