KNR Ny strategi i KNR betyder store forandringer

Bestyrelsen for KNR godkendte i sidste uge direktionens oplæg til en ny strategi for KNR. KNR vil videre fremad og ønsker at være Grønland største fællesskab og naturlige mødested.
07. juli 2014 12:00

Vi vil have flere udsendelser på programmet og vi vil have en højere kvalitet, og så vil vi samtidig i en tættere dialog med vore lyttere og seere. Vi vil gerne inspireres og udfordres til fortsat at kunne forbedre programmerne.

Ambitiøst måske, når pengekassen ikke tilsvarende udvides, men målene er nu fastlagte og vi skal arbejde målrettet alle sammen i KNR for at nå målene.

KNR har en lang række udfordringer – brændende platforme om man vil – som gør, at vi skal ændre programudbuddet. Ellers vil vore lyttere og seere i fremtiden simpelthen flygte til andre TV og Radio kanaler, hvilket vil sætte hele public service konceptet under pres.

KNR vil være det førende News medie i Grønland og skal fremover i endnu højere grad afspejle det grønlandske samfund på godt og ondt. KNR vil i en tættere dialog med kunderne og KNR skal samle befolkningen og være det naturlige mødested. KNR skal fortsat og i endnu højere grad udføre kritisk journalistik og skal til stadighed være vagthunden i forholdet til vore politikere og andre offentlige personer og institutioner.

Vores niche i KNR skal være, at formidle nyheder og aktualitet, kultur, underholdning mv. med et endnu stærkere lokalt og nationalt udgangspunkt. Vi vil planlægge og arbejde ud fra stærke grønlandske præmisser med baggrund i vores egen unikke historie, levevis, humor, kaffemik og alt det som gør os til noget helt specielt og som vi alle elsker og holder af.

KNR vil udvikling og vi er i gang med at planlægge en lang række nye tiltag, som skal gøre os til et oplagt alternativ til det enorme udbud af konkurrenter, som i dag findes på radio, TV, Internettet og de sociale medier.

Det kommende efterår byder på nye konkrete initiativer fra KNR. Vi vil udvide vores nyhedsformidling og vi vil gennemføre nye programmer indenfor aktualitet, underholdning og dybdeborende temajournalistik. Vi vil også - og ikke mindst - tage en helt ny og mere dynamisk web platform i brug, som i højere grad imødekommer vores kunders ønsker og krav.

Vi vil også udvide vores nuværende radioflade med blandt andet flere journalistisk bearbejdede samfundsrelevante programmer og rette flere programmer imod de unge.

De nye programflader skal finansieres ved fortsat tæt økonomisk styring, outsourcing af visse nuværende programmer til lokale produktionsselskaber og et øget fokus på andre forretningsmæssige muligheder, som kan holdes inden for den nye medielov og lov om KNR.

Vores sidste lytter- og seer analyse viser, at stort set alle ser og hører KNR. Udfordringen bliver at fastholde alle på vore platforme – ikke mindst de unge, som har en anden og mere digital tilgang til nyheder og underholdning end de voksne.

Alt i alt bliver det et udfordrende efterår for os alle i KNR og vi er ret sikre på, at vore lyttere og seere vil tage godt imod de nye initiativer og ikke mindst kan alle glæde sig til færre genudsendelser i den kommende tid.

 

På Bestyrelsens vegne,

Hans Peter Poulsen                                                                             
Bestyrelsesformand             

                                                               

Mobil telefon 482473