Ny lov om alderspension på vej

- Vi skylder de mennesker, der gennem et helt livs arbejdsindsats har skabt forudsætningerne for vore dages samfund, at de kan leve en tryg tilværelse i alderdommen, - også økonomisk. Sådan skriver Naalakkersuisoq for Familie, Martha Lund Olsen, i en pressemeddelelse.
Foto © : Tusagassiivik
Skrevet af Sandra Meinecke
24. maj 2015 19:20

Grønland står over for en række udfordringer på pensionsområdet. I takt med, at levealderen stiger betydeligt bliver der flere ældre.Derfor kommer Naalakkersuisoq for Familie nu med et oplæg til ny lov om alderspension som i den forløbne uge blev sendt i høring.

 

Den nye alderspension vil bestå af en grundpension, som er uafhængig af ægtefælle eller samlevers indkomst samt et pensionstillæg til de økonomisk svagest stillede pensionister.

Herudover kan alderspensionister modtage handicap- og helbredstillæg til særlige behov samt personlige tillæg. Og endelig bortfalder betalingen for hjemmehjælp, så de ældre for bedre mulighed for at forblive i eget hjem.


- Reformens grundprincipper er, dels at det skal gøres mere attraktivt økonomisk at spare op til alderdommen, dels at de ældre, der kan og vil forblive på arbejdsmarkedet, får mulighed for det, og også får en økonomisk gevinst ved det. Og endelig at de ældre, der ønsker og kan blive boende i eget hjem, skal have mulighed for det, skriver Martha Lund Olsen i pressemeddelelseen.


Det endelige lovforslag vil blive fremsat til Efterårssamlingen 2015.