Ny formand i Sorlak

Børne- og ungdomsorganisationen Sorlak har valgt en ny formand efter, at tidligere formand Kaalinnguaq Siegstad trak sig.
Skrevet af Pipaluk Høegh
05. oktober 2012 08:28

Den nye formand for børne- og ungdomsorganisationen Sorlak er Aili Liimakka Laue, mens Paninnguaq M. Kruse er blevet udnævnt til næstformand.

Formandsskiftet kommer efter, at tidligere formand  Kaalinnguaq Siegstad kritiserede Maliina Abelsens grønlandske fremlæggelse i Inatsisartut. Hans udtalelse har medført ophedet debat om den nu tidligere formand for Siumut Ungdom SIS og nu også tidligere formand for Sorlak.

- Der har i disse dage foregået, og der foregår stadigt forskellige debatter på internettet. Der har blandt andet været uacceptable udtalelser fra formanden for Sorlak, der går stik imod Sorlak's formål og virke. Bestyrelsen tager stærkt afstand fra disse udtalelser, og har derfor i henhold til Sorlak's vedtægter anmodet at den tidligere formand trækker sig. Sorlak's bestyrelse beklager hændelsen, og hvem det må have ramt, oplyser Sorlak's bestyrelse i en pressemeddelelse.

Den næste generalforsamling for børne- og ungdomsorganisationen Sorlak foregår d. 26. oktober i Aasiaat.