Ny bog om Lars-Emil Johansens liv udkommer i dag

Fredag udkommer en ny bog om den politiske veteran Lars-Emil Johansens liv. Bogen er blevet til med sponsorstøtte fra blandt andet Naalakkersuisut, Inatsisartuts formandsskab og fire grønlandske kommuner.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Kenneth Elkjær
28. april 2017 15:45

Bogen 'Den utæmmelige' udkommer fredag på Politikens forlag. Bogen er skrevet af AG-journalisten Niels Ole Qvist, der giver et indblik i Lars-Emil Johansens lange liv.

LÆS OGSÅ Olsvig og Enoksen tager afstand fra Lars-Emil

Både som magtfuld politiker i næsten fem årtier, men 'Den utæmmelige' giver også et kig ind i mennesket Lars-Emil Johansens liv på godt og ondt. I bogen taler Inatsisartut-formanden blandt andet om sit forhold til alkohol:

- Alkohol gjorde mig til et grimt menneske. Alkohol er et opløsningsmiddel, og det opløste også mine parforhold, siger Lars-Emil Johansen, der ikke har rørt alkohol i mange år.

LÆS OGSÅ Kielsen og Lars-Emil i åbent slagsmål

Lang liste af støtter

Bogen bliver udgivet fredag d. 28 april med støtte fra en række sponsorer. Heriblandt Naalakkersuisut og Inatsisartuts formandsskab.

I 2016 vedtog det daværende Naalakkersuisut at støtte bogen med 20.000 kroner som en gave til Lars-Emil Johansens 70 års fødselsdag, oplyser formandens departement.

LÆS OGSÅ Drømmen om en ny parlamentsbygning lever endnu

Inatsisartuts formandsskab oplyser, at de modtog en ansøgning om økonomisk støtte fra bogudgiveren, som man besluttede at imødekomme med et beløb på 20.000. Formandsskabet gør opmærksom på, at Lars-Emil Johansen ikke deltog i beslutningen.

Derudover er bogen støttet af fire af Grønlands kommuner, Selvstyrets kulturmidler og en række private sponsorer som Tele-Post og Air Greenland.

Foto © : Politikens forlag