Ny amerikansk ambassadør har første arbejdsdag

Mandag har den 57-årige Carla Sands første rigtige arbejdsdag som ny, amerikansk ambassadør i København. Det sker, efter hun fredag var hos Dronning Margrethe for at aflevere sin fuldmagt.
Foto © : U. S. Embassy in Denmark
18. december 2017 07:17

Indsættelsen af ambassadøren sker mere end 11 måneder efter, at præsident Donald Trump flyttede ind i Det Hvide Hus.

I en video, som den amerikanske ambassade i København har offentliggjort, fortæller Carla Sands, at hun glæder sig til starte i jobbet.

- Blandt mine topprioriteter er menneske-til-menneske-realtioner, forsvars- og sikkerhedssamarbejde og også handel og investeringer, siger Carla Sands i videoen.

LÆS OGSÅ Trump udnævner ny ambassadør i Danmark

Hun tilføjer, at hun ser frem til med jobbet at "se det dramatiske landskab i Grønland og på Færøerne og besøge folk der".

Den nye ambassadør kommer fra staten Californien, er uddannet kiropraktor og har bl.a. en fortid i amerikansk showbusiness som skuespiller. Hun har aldrig tidligere beskæftiget sig med udenrigspolitisk diplomati.

Carla Sands flytter til Danmark sammen med sin teenagedatter ogovertager ambassadørposten efter Rufus Gifford, som for nyligt har erklæret, at han vil stille op til Kongressen i USA ved valget i 2020.

LÆS OGSÅ Rufus Gifford ked af at skulle forlade Danmark