Nuummioq snuppet med hash på Roskilde Festival

En ung mand fra Nuuk er af dansk politi sigtet for besiddelse af hash, som politiet kalder for salgsklumper, oplyser Ritzau.
Foto © : Simon Frøsig Christensen/Roskilde Festival
Skrevet af Mads Pedersen, Ritzau
26. juni 2017 10:23

Roskilde Festival var knap gået i gang, før den 24-årige mand blev taget med 90 gram hash. Politiet mener, at han var i besiddelse af hash, fordi han ville sælge det videre. Den mistanke blev styrket af, at de 90 hash var delt op i det politiet omtaler som 'salgsklumper, skriver Ritzau.

Flere krimisager på to døgn

Politiet har i løbet af festivalens to første døgn sigtet flere personer for besiddelse og salg af euforiserende stoffer.

Udover sager om euforiserende stoffer har der været anmeldelse om voldtægt. En 18-årig kvinde har politianmeldt to mænd på 18 og 19 for voldtægt. Mændene har været anholdt, men er løsladt igen, skriver Ritzau.

Derudover efterforsker politiet et røveri, som blev begået på festivalpladsen natten til søndag. Røveriet blev anmeldt sidst på eftermiddagen søndag.

Offeret var en 19-årig mand fra Helsinge. Han blev slået og sparket. Bagefter var hans bæltetaske blevet lynet op. Gerningsmanden, der beskrives som en spinkel dansker på 18-19 år med brunt mellemlangt hår, tog en mobiltelefon.

Endelig har politiet undersøgt, om en række udlændinge på og omkring festivalen har lovligt ophold i Danmark. Og så har ordensmagten modtaget en stribe anmeldelser om tyverier fra telte.