Nuuk glad for nyt kommunalt landkort

30. januar 2005 17:33

Strukturudvalgets anbefaling til det nye kommunale landskab i Grønland er kommet. Fire storkommuner bliver det til. Og en af de ting der springer i øjnene, er at Nuuk har fået sin vilje, og bliver en kommune for sig selv.

- Jeg synes det er glædeligt, at man har taget hensyn til at Nuuk er landets hovedstad. Så hvis vi kan få ordentlige forhold, er jeg godt tilfreds, siger Borgmester og Siumutter Agnethe Davidsen

Paamiut er stadig på frierføder overfor Nuuk. I debatten hidtil har Sydkommunerne, som altså i strukturudvalgets anbefaling bliver sammenlagt med Paamiut, ikke været meget for at være sammen med industribyen, der ifølge dem ligger for langt væk.

Paamiut har endnu ikke været hørt i processen. Og til Radioavisen siger Paamiuts borgmester, IA’eren Lars Sørensen i dag, at han vil snakke med Nuuk og Ivittut om at gå sammen.

Den henvendelse vil Agnethe Davidsen tage alvorlig, selv om hun ikke kan eller vil love noget

- Det er jo den slags man politisk har lagt op til under hele strukturudvalgets arbejde. Men nu må vi lige høre, hvad Paamiut har af tanker, siger Agnethe Davidsen

Strukturudvalget forventer at kunne præsentere sit bud på Grønlands kommunale opdeling til Landsstyret til september. Derefter er det op til Landstinget at gøre arbejdet færdigt. Strukturudvalget foreslår, at kommuner der til den tid endnu ikke har fundet sammen, skal kunne tvinges ved lov.