Nunavut-minister forlader sin post i protest

Paul Okalik, Nunavuts forhenværende regeringsleder, har fratrådt sin ministerpost i protest. Det er den kommende åbning af en vin- og ølbutik i Iqaluit, der får ham til at forlade regeringen.
Foto © : GAC-AMC/Flickr Creative Commons
07. marts 2016 07:19

- Jeg hedder Paul og jeg er alkoholiker. Dette er de kendte ord fra dem der kæmper imod alkoholisme.

OG med disse ord indledte forhenværende regeringsleder Paul Okalik sin afskedstale i Nunavuts lovgivende forsamling i torsdags. Paul Okalik var ellers sundheds- og justitsminister i den nuværende Nunavut regering.

Men torsdag fortalte Paul Okalik sine overraskede kolleger i regeringen, at han havde haft et alkoholproblem om ung, men var holdt op, da hans børn blev født.

Han forklarede dernæst til CBC NEWS at han ikke kunne fortsætte som minister, under de vilkår der nu er lagt op til.

Sidste år resulterede en folkeafstemning om alkoholsalg i Iqaluit nemlig med 77% af stemmerne for at give tilladelse til at åbne en vin- og ølbutik i Iqaluit.

- Jeg kan ikke, sagde Okalik videre, støtte en forretning der sælger øl og vin i vort samfund, alt imens vi ikke har de faciliteter, der skal til for at give hjælp til dem, der ikke kan styre deres alkoholforbrug. Derfor træder jeg ud af regeringen, forklarede han.

Alkoholforbruget anses for tæt forbundet med mange af de selvmord, voldshandlinger og andre kriminelle handlinger der finder sted i Nunavut.