Nunaoils direktør: Overskuddet kommer, når vi finder olie

I går afholdt Nunaoil sin årlige generalforsamling. Her fik selskabet blandt andet udskiftet sin midlertidige bestyrelse med en formel bestyrelse og vedtaget årsregnskabet for 2014 - et underskud på 6,7 millioner kroner.
23. april 2015 14:12

Ifølge direktør i Nunaoil Hans Kristian Olsen var det en generalforsamling, der ikke adskilte sig væsentligt fra tidligere generalforsamlinger.

- Jamen, det er gået stille og roligt, som det plejer. Og der er også indsat en ny bestyrelse, fortæller Hans Kristian Olsen til KNR.

Den nye bestyrelse består af den erfarne erhvervskvinde Stine Bosse, der blev valgt ind som formand, og de tre nye bestyrelsesmedlemmer: Louise Langholz, der er ansat som Koncernregnskabschef hos Royal Arctic Line, Søren Lennert Mortensen, der er nuværende direktør for KNR, og Per Wulff, der er administrerende direktør hos Seadrill Management.

 Derudover fortsætter Peter Helmer Steen, direktør hos Nordsøfonden, som statens bestyrelsesrepræsentant.

Læs også Stine Bosse skal stå i spidsen for bestyrelsen i Nunaoil

Ved generalforsamlingen var kun to af de fem valgte bestyrelsesmedlemmer til stede, da selskabets årsresultat for 2014 blev vedtaget.

Årets  resultat  blev  et  underskud på 6,7 mio.  kr, hvilket er 2,2  mio. kr. bedre  end  forventet.

Det gode resultat, skyldes blandt andet nedskæringer og ikke-budgeterede salg af såkaldte seismiske data - en slags kort over havbunden, der bliver dannet ved hjælp af lydbølger.

Læs også Fortsat interesse for olieefterforskning i Grønland

Men hvornår selskabet kommer til at opleve overskud, tør direktøren endnu ikke spå om:

- Forudsætningen for, at vi kan få en indtjening her i selskabet, er, at der sker et kommercielt oliefund. Og jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om der for eksempel om 1, 2, 5 eller 10 år, bliver en produktion af olie her i Grønland, siger Hans Kristian Olsen.

Men hvis der bliver fundet olie, vil der komme overskud, garanterer han:

- Det er jeg helt sikker på. For det er ligesom enhver virksomhed i forbindelse med et kommercielt oliefund, der vil der komme en indtjening på salg af olier eller kulbrinter og på den måde komme overskud i selskabet, siger Hans Kristian Olsen.