Nostalgisk lyd over Nuuk

Mange Nuuk-borgere har i weekenden kigget op mod himlen på grund af en velkendt lyd! Det er Air Greenland der i disse dage fejrer den gode gamle S61-Sikorsky helikopters 50 års jubilæum.
Skrevet af Karsten Sommer
19. april 2015 11:42

For mange over hele Grønland, har lyden af en S-61´er i mange år varslet ankomst af post, fragt og passagerer, når den stred sig igennem dårligt vejr - til gavn for byer og bygder.

I denne weekend inviterer Air Greenland til kaffemik i Lufthavnen både lørdag og søndag, hvor man kan høre om S-61’ernes flyvninger i Grønland, og få en rundflyvning over Nuuk i S-61’eren til en symbolsk pris.

Og det er der over 500 der har købt billet til, både lørdag og søndag, fortæller Air Greenlands kommunikationsmedarbejder Katrine Hjelholt Nathanielsen.

S-61’eren fløj sin sidste ruteflyvning med passagerer i 2012 i Sydgrønland, og har siden været tilknyttet redningstjenesten.

Men lagde man alle de flyvninger S-61’erne har gennemført i Grønland i de sidste 50 år sammen ville det svare til at den havde fløjet ca. 1.000 gange rundt om jorden ved Ækvator.