Nivi Olsen revser folkeskolelederne

Skolerne skal lægge en plan for hver enkelt elev ifølge skoleforordningen, men den tager mange alt for let på. Derfor kræver naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen, at skolelederne lever op til deres ansvar.
Naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen
Foto © : Knr
Skrevet af Camilla Dam
18. november 2015 10:48

Det skriver dagens udgave af avisen AG.

Når 40 procent af eleverne fra de seneste afgangsklasser fra folkeskolen ikke er begyndt på en videreuddannelse, sådan som de seneste tal fra Uddannelsesdepartementet viser, kræver Nivi Olsen, at skolelederne tager ansvar.

- Vi har konstateret, at en del skoler ikke udfærdiger handleplaner.

- Det betyder, at skolerne taber mange børn og unge, fordi de forlader folkeskolen med karakterer, der ikke rækker til at komme ind på en uddannelse, siger Nivi Olsen til AG.

Naalakkersuisoq for uddannelse er i dialog med de fire kommuner, så de lever op til folkeskoleforordningen.

Læs også Nivi Olsen har lagt en femsporet plan for folkeskolen

 

Sociale problemer ingen undskyldning
Formanden for skolelærernes organisation Imak, Sivso Dorph, og skoleforvaltningen i Kommuneqarfik Sermersooq er enige om, at det er sager om seksuelle krænkelser og andre sociale problemer, der tynger folkeskolen.

- Men det er ikke ensbetydende med, at folkeskolen skal kaste håndklædet i ringen. Hvis barnet ikke kan få tryghed hjemme, så skal skolen tilbyde varme og udvikling.

- Man kan ikke bare undskylde sig med sociale forhold for de dårlige resultater. Derfor er det vigtigt med handleplaner for samtlige elever, fastslår Nivi Olsen over for AG. 

Læs også Nivi ser fejl hele vejen rundt

Naalakkersuisoq for uddannelse har lagt en femsporet plan for folkeskolen, hvor hver enkelt elevs handleplan er en del af den.