Nivi Olsen: Satte folkeskoleledere er et problem

Problemet i folkeskolerne er ledere, der har siddet for længe på deres stol. Det skal vi forbedre ved at tale med kommunerne, siger naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen.
Foto © : Laura Aggernæs/KNR
04. september 2015 14:18

Men det ville være en indblanding, siger formand for lærernes sammenslutning, IMAK, Sivso Dorph.

- Nivi Olsen kan ikke snakke om de enkelte skolers ledelse. Det ville være en upassende indblanding, siger Sivso Dorph til KNR.

Nivi Olsen fortalte i morgenradioen, at hun ikke stiller sig helt tilfreds med folkeskolernes tilstand. Hun vil ikke bare se til, hvis der skulle være nogle skoler, som ikke leverer resultater, der ikke er gode nok.

Hun har før præsenteret sine mål for folkeskolen, hvor der blandt andet skal arbejdes for, at der skal være to forstandere i folkeskolerne. Et arbejde der skal foretages i dialog med kommunerne.

Men det kan godt vise sig at være en udfordring, siger hun.

- En af vores kendetegn er, at vi har svært ved at ændre på personalet, når det handler om mennesker, der længe har siddet i deres stillinger, siger Nivi Olsen.

Som eksempel trækker hun ledelsesmodellen fra store selskaber, hvor ledelsen bliver fyret når de ønskede resultater udebliver.

- Hvis store selskabers ledelse ikke leverer tilfredsstillende resultater bliver de fjernet med det samme. Og jeg ser folkeskolen som det sted, der afgør landets fremtid. Der kan være mange grunde til, en dysfunktionel skole. Men jeg mener, at en stor del af ansvaret sider på skolernes ledelse. Vi kan ikke bare lade som ingenting, hvis de ikke gør deres arbejde færdigt, siger Nivi Olsen.