Nivi Olsen er ærgerlig over besparelser, der rammer KNR

Hvis ikke økonomien bedres i Grønland, kan der komme besparelser igen næste år, lyder det fra Naalakkersuisoq for kultur.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
05. januar 2016 12:01

I går fortalte KNRs bestyrelsesformand, at det kan betyde flere ups’ere på KNRs sendeflade i 2016, at KNR skal spare 700.000 kroner - pengene skulle nemlig være brugt til at forny forældet tv-udstyr.

Naalakkersuisoq for kultur Nivi Olsen er også ærgerlig over besparelsen, men KNR skal spare som alle øvrige afdelinger under departementet.

- Selvfølgelig gør det rigtig ondt på mig at skulle spare så meget, siger naalakkersuisoq for kultur, Nivi Olsen, om de besparelser, som hun har gennemført i hendes departement og dermed også i KNR.

Læs også Flere ups'ere i år

Ifølge Nivi Olsen er den såkaldte grønthøster-metode blevet brugt på hele departementet, der således har skullet spare en procent af deres budget over hele linjen.

- Jeg har valgt at sige, at besparelsen ikke skal ramme hårdere andre steder, og derfor fordeler vi besparelsen overalt, siger Nivi Olsen.

Til argumentet om at besparelsen kan betyde flere tekniske problemer på KNRs sendeflade, siger Nivi Olsen.

Læs også Karl-Henrik Simonsen ny direktør for KNR

- Så håber jeg, at seerne og samfundet gør en ekstra indsats for, at vi ikke får dårligere vilkår fremover, såsom at tage et job eller mindske arbejdsløsheden og tage kampen i deres egne hænder, siger Nivi Olsen.

Hun forklarer, at det formentlig ikke er sidste gang, at sparekniven skal svinges.

- Hvis jeg kigger frem i tiden, så tror jeg, at det bliver endnu sværere de følgende år, hvis der ikke sker noget i samfundet, siger Nivi Olsen.