NIISIP: Mere i løn til alle socialrådgivere

Socialrådgiverne håber på lønstigninger i hele landet.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
26. juli 2016 14:15

Socialrådgiverne glæder sig - ikke overraskende - over, at Kommune Kujalleq ønsker at give dem en højere løn udover det, som overenskomsten giver ret til.

- Jeg håber, at det vil gælde for alle socialrådgivere og at det generelt vil give et løft til socialrådgivernes løn og arbejdsvilkår, siger Sara Abelsen, der er formand for socialrådgivernes forening NIISIIP.

Hendes kommentar kommer efter at Kommune Kujalleq har rettet en officiel henvendelse til Finansdepartementet.

Læs også Kujalleq lokker med højere løn

Kommunen vil have finansdepartementet til at udbygge overenskomsterne ved de igangværende forhandlinger, så kommunen får mulighed for at lokke kvalificerede medarbejdere til Sydgrønland med særlige goder.

Det sydgrønlandske initiativ bliver støttet af Kommuneqarfik Sermersooq, der også mangler socialrådgivere og folkeskolelærere. Ikke mindst i Tasiilaq, som i øjeblikket har tre ubesatte socialrådgiverstillinger.

Læs også Vi kan ikke vente på socialrådgiverne

Udover en bedre løn peger kommunerne også på mere attraktive personaleboliger.

Og bedre tjenesteboliger er en fin idé. Men det handler også om at sikre det faglige miljø for socialrådgiverne, der ofte sidder ret alene med tunge sager, siger socialrådgivernes formand.

- Det vigtigste for socialrådgiverne er at have kollegaer, man kan sparre sammen med omkring tunge sager, siger Sara Abelsen fra socialrådgivernes forening.