Nick Nielsen undsiger Siumut

Ovenpå en fyreseddel fra rollen som Folketingsmedlem og kritik fra Siumut- og Naalakkersuisut-formand Kim Kielsen ser det ud til, at Nick Nielsen er ved at melde sig ud af sit parti.
Nick Nielsen på talerstolen i Folketinget Foto © : Simon Uldum/KNR
Skrevet af Camilla Dam
20. februar 2015 10:20

- Jeg kan ikke genkende, hvad Siumut står for længere, skriver Nick Nielsen på sin Facebook-profil.

For halvanden uge siden bad Kim Kielsen Doris Jakobsen om at tage orlov fra sin rolle som naalakkersuisoq for sundhed og genindtræde i Folketinget, hvor Nick Nielsen ellers sad.

Læs også Nick fyret for at pege fingre ad Naalakkersuisut

Det skete, efter at Nick Nielsen under hasteforespørgselsdebatten om Pituffik i Folketinget besvarede Søren Espersen (DF’s) spørgsmål om Siumut-regeringen har været med ved samtlige forhandlinger, at det var hans indtryk, at ”de har haft et tæt samarbejde med og en tæt relation til den danske regering”.

Men det svar er Kim Kielsen uenig i. Siumut-ledelsen krævede derfor en rettelse af Nick Nielsen. Den har han ikke fået og derfor har Kim Kielsen mistet tilliden til Nick Nielsen.

Og det får Nick Nielsen til at fare i flint på følgende måde på Facebook:

SKUFFESELSKABER?
Skrevet af: Nick Nielsen, Siumut

Pituffik-sagen og dens forløb kan på ingen måde accepteres! Jeg er glad for, at der er bred enighed om, at skuffeselskaber ikke accepteres.

- Men husk på, at her i landet finder du mange skuffeselskaber som henter mange opgaver, og dermed penge lige ud af landet. Senest udbuddet med kommende Nuuk Havn.

- Først lovede Siumut, at udbud fremover skal være fag-entreprise for at beskytte lokale håndværksmestre. Men! Hvad blev resultatet? Skuffeselskab fik opgaven, og projektet blev udbudt som totalentreprise.

- Jeg kan ikke genkende, hvad Siumut står for længere. Jeg troede, at Siumut gik til valg på, at beskytte lokale håndværkere, og udbudsformen fagentreprise skal bruges, når der skal tildeles opgaver fremover.

Ord har ofte ingen betydning, og handlingerne viser den sande ansigt - det er ikke godt!

/nick

Læs også Nick Nielsen har svært ved at forstå sin fyring