Nerlerit Inaat Lufthavn uden fly i en måned

Hele januar måned har Air Greenland ikke kunne flyve til og fra Nerlerit Inaat Lufthavn på grund af store mængder sne.
Nerlerit Inaanni mittarfik
Skrevet af Jaaku Lyberth
01. februar 2015 13:38

Gentagne snestorme og manglende reservedele til snerydningsdozeren, har gjort arbejdet vanskeligt for Nerlerit Inaat Lufthavn i årets første måned.

Den seneste Dash 8 fra Vestkysten ankom den 23. december, en uge forsinket.

Og i hele januar har Air Greenland ikke kunne flyve til og fra lufthavnen på grund af store mængder sne.

Lufthavnschef i Nerlerit Inaat, Henrik Rosing Søltoft, oplyser, at banen stadig ikke er klar, taxivej og forplads er totalt lukket, men at det forventes, at flyvningerne kan gennemføres fra på søndag.

Samtidigt med det usædvanligt hårde vejr har lufthavnen været ude for et nedbrud på den store bulldozer, der skal sikre snerydningen.

Reservedele var nødvendige for at reparere dozeren, men grundet sneen var det først muligt at modtage dem 21. januar.

Dozeren er nu på fuldt funktionsdygtig igen, og en ekstra mand er ankommet til Nerlerit Inaat, hvilket betyder, at den nu vil køre i døgndrift, oplyser lufthavnschefen.

- Vi har haft utroligt mange snestorme, og med det materiel som vi råder over, så har vi ikke meget at gøre med. Folkene er efterhånden også trætte, det er hårdt at sidde så mange timer i maskinerne, dag efter dag, storm efter storm. Men på søndag forventer vi at have ryddet banen, så vi kan modtage Air Greenlands Dash 8, siger Henrik Rosing Søltoft.

For at lufthavnen bliver fuldt funktionsdygtig igen, skal der ryddes yderligere 40.000 kubikmeter sne, anslår lufthavnschefen.