Narsaq vil fejre Henrik Lund

Til september næste år fejrer Narsaq 100-årsdagen for en af Henrik Lunds sange: Hans hyldest-sang til Narsaq: "Putsut Tamaani". I den anledning planlægger museet at holde et miniseminar om Henrik Lund med forskellige vinkler på hans virke og hans relevans i dag.
Skrevet af Karsten Sommer
12. oktober 2009 05:37

"Malene og Henrik Lunds mindestue" er i forvejen en del af Narsaq Museum og vil i anledning af jubilæet blive suppleret med en række nye donationer, blandt andet tre akvareller, som ikke er set før.

- Men musikken var en vigtig del af Henrik Lunds liv, og derfor opfordres grønlandske kor og musikere til at tage Henrik Lunds musik op i egne udgaver, også gerne i helt nye udgaver med anderledes instrumentering. Måske ligefrem en Henrik Lund-sang i en rapudgave, skriver Narsaq Museums leder Rie Oldenburg i sin opfordring til det grønlandske musikliv.

Selvom jubilæet først er i september 2010, siger museet til i god tid, så musikere og kor har tid til at studere Henrik Lunds musik og få gode ideer til nye versioner af komponistens værker.