VIDEO Naleraq: Det er som at tale til en sten

Partii Naleraq blev inviteret til finanslovsforhandlinger med Naalakkersuisut, men valgte at sige nej tak.
09. oktober 2015 16:10

Partiets finansordfører forklarer, at de føler, at de ikke bliver hørt. Derfor valgte de slet ikke at dukke op og deltage i forhandlingerne i år.

Sidste år blev der lavet en lynfinanslov efter valget, så det er første gang naalakkersuisoq for finanser, Andreas Uldum, reelt lægger budget. Partii Naleraq er dog overbevist om, at Naalakkersuisut allerede har besluttet, hvordan finansloven skal se ud.

- Hvordan skal vi ændre på det, som koalitionen er blevet enige om? Vi prøvede at forhandle med til finansloven for 2015, men det var som at tale til en sten.

- Vi fik ikke engang et skriftligt svar, siger Partii Naleraqs finansordfører, Anthon Frederiksen, til KNR.

Læs også Partii Naleraq har afslået at deltage i finanslovsforhandlinger

Dermed sætter partiet sig selv definitivt udenfor indflydelse på finansloven. Men de ville de under alle omstændigheder have været uden indflydelse, mener Frederiksen.

- Hvis man ikke føler sig hørt, hvem har så vilje og lyst til at være med i noget, som man pynter ved at kalde forhandlinger? Det giver ingen mening, siger Anthon Frederiksen, som vel at mærke heller ikke ønskede at møde op og finde ud af, om partiet ville blive hørt ved forhandlingerne.

 

Vælgernes stemme ikke hørt

Partii Naleraq blev valgt ind med mere end 3000 stemmer ved sidste valg. Vi spurgte Anthon Frederiksen, hvordan de forventer at blive taget alvorligt af deres vælgere, hvis de ikke engang gider deltage i forhandlingerne om landets kassebeholdning.

Læs også Naalakkersuisut selv skyld i større underskud

Men Anthon Frederiksen insisterer på, at deres forhandlingsboycot er fornuftigt, selvom partiets stemmer altså ikke bliver repræsenteret ved forhandlingerne.

- Vi hører vælgerne. Vi har lige fra starten accepteret, at arbejde sammen med Andreas Uldum. Men hvis den anden samarbejdspart hverken vil lytte eller godkende andres forslag, hvordan kan vi så samarbejde med ham? siger finansordfører for Partii Naleraq, Anthon Frederiksen.