Landsindsamling: NAKUUSA går ind i kampen mod seksuelle overgreb

3. marts går NAKUUSA ind kampen mod seksuelle overgreb på børn og unge. Det sker ved en landsdækkende tv-indsamling fra Forsamlingshuset i Nuuk.
Stina Skifte og Nathan Kreutzmann Foto © : Deluxus
Skrevet af Kenneth Elkjær
06. januar 2017 11:13

'Alle børn har ret til beskyttelse mod overgreb' er mottoet til indsamlingen, hvor NAKUUSA håber, befolkningen vil støtte op.

Pengene skal bruges til at lave indsatser for forældre og nærtstående voksne til et børn redskaber, så de kan håndtere viden og mistanke om seksuelle overgreb. Det forklarer Najaaraq Møller, der er projektleder i NAKUUSA.

- Det er en vigtig indsats, som der desværre stadig er brug for. Derfor skal vi have klædt de pårørende så godt på som overhovedet muligt, så de kan takle tragedien når den rammer, siger Najaaraq Møller.

Til den store tv-indsamling kan de, der ønsker at støtte, donere fra 50 til 150 kroner på en sms-funktion, der bliver oprettet til formålet. I løbet af aftenen vil der også blive afholdt en auktion på Facebook.

- Det bliver en aften med masser af muligheder for at donere penge til et emne, som dræner udvikling for mange børn, unge og familier i vores samfund. Seerne vil løbende blive velinformeret om diverse tiltag, med masser af relevante gæster og indslag og naturligvis med musik og masser af præmier. Vi glæder os og håber inderligt at alle i landet er med os i denne sag, siger Najaaraq Møller.

Inden indsamlingsshowet vil NAKUUSA kontakte virksomheder, så de også har mulighed for at bidrage til indsamlingen.

Aftenens værter bliver Stina Skifte og Nathan Kreutzmann fra KNR TV. Showet bliver sendt på KNR 3. marts.

FAKTA
NAKUUSA er et samarbejde, som Selvstyret og UNICEF Danmark satte i gang i 2011. Formålet er at styrke grønlandske børn og unges rettigheder. NAKUUSA bliver finansieret af Selvstyret, UNICEF Danmark og diverse fonde.