Naalakkersuisut vil indføre strammere regler for tilkaldt arbejdskraft

Naalakkersuisut vil stramme reglerne for arbejdsgiveres mulighed for at hente tilkaldt arbejdskraft. En regel om automatisk dispensation efter to ugers ansøgning skal afskaffes. Men det er spild af tid, mener Grønlands Erhverv.
02. oktober 2017 09:09

- Hvis man ændrer fristen, så skaber man en uvished for arbejdsgiveren for om, hvornår man fra kommunen får tilbagemelding. Fordi det gør man ikke altid, siger Lars Krogsgaard-Jensen, juridisk konsulent for GE.

Den gældende lov er, at når ansøgeren ikke har fået svar fra kommunen indenfor 14 dage, så får man en automatisk godkendelse.

Naalakkersuisut vil stadig have, at kommunerne skal besvare ansøgningerne indenfor 14 dage, men hvis det ikke sker, må arbejdsgiverne bare vente, hvis de nye regler bliver gennemført.

Men når der er brug for arbejdskraft udefra, er det fordi, den nødvendige arbejdskraft ikke findes i Grønland. Derfor er det vigtigt for arbejdsgiverne at kunne hente medarbejdere i udlandet hurtigt, lyder det fra GE.

- Når man står og har behov for arbejdskraft, så har man behov får den hurtigt. Og behov for afklaring hvornår man kan får den hurtigt, siger Lars Krogsgaard-Jensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra naalakkersuisoq for arbejdsmarked, Hans Enoksen.

Inatsisartut skal førstebehandle ændringsforslaget idag.