Naalakkersuisut vil ikke uddybe valg af bestyrelsesmedlemmer

Retningslinjerne er fulgt i forbindelse med Selvstyrets valg af nye bestyrelsesmedlemmer til Air Greenland. Det oplyser en embedsmand til KNR som svar på kritik om lukkethed fra Transparency International Greenland.
Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
29. april 2016 16:51

- Jeg kan oplyse, at vi følger de forskrifter, som hviler på selskabspolitikkens tidligere behandling i Inatsisartut, hvor der er udtrykt bred tilslutning til de retningslinjer, vi følger, skriver afdelingschef i bestyrelsessekretariatet i formandens departement, Lars Balslev, i en mail til KNR.

Tidligere på ugen efterlyste Transparency International Greenland en offentlig begrundelse for udpegningen af Søren Lennert Mortensen og Bodil Marie Damborg.

Næstformand Jakob Strøm understregede, at han intet har at udsætte på de to nye bestyrelsesmedlemmer, men Transparency ønsker fuld offentlighed om, præcist hvilke kvalifikationer, der gør bestyrelsesmedlemmerne egnede til deres poster.

Læs også Bestyrelsesformand: Nulresultat er useriøst

Naalakkersuisut ønsker dog ikke at uddybe valget af de nye bestyrelsesmedlemmer i Air Greenland. Lars Balslev oplyser, at man anser dem for "kvalificerede".

- Formanden for Naalakkersuisut ser Søren og Bodil Marie som kvalificerede kandidater til Air Greenland's bestyrelse og har stor tiltro til, at de i en samlet bestyrelse kan bringe Air Greenland igennem den spændende tid, som selskabet går i møde, hedder det i mailen.

Læs også Transparency efterlyser argumenter for valg af bestyrelsesmedlemmer

Lars Balslev henviser til "Redegørelse om ejerskabs forhold og udvikling i de helt eller delvist selvstyreejede aktieselskaber", der er vedtaget af Inatsisartut

- Forberedelse og proces i forbindelse med udpegning af bestyrelsesmedlemmer sker i respekt for den enkelte person, kompetencer med videre samt det ansvarsforhold, der er knyttet til at være medlem af et aktieselskabs bestyrelse, skriver Lars Balslev.